De gemeenschap

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Hiroshima-herdenking in Amsterdam, zaterdag 8 augustus door Hiroshima Comitee

Op zaterdag 8 augustus organiseert het Nederlandse Hiroshima Comite een herdenking van de slachtoffers van de atoombom-aanvallen op Hiroshima en Nagasaki. Die dag staat er van 10:00 tot 18:00 uur een informatiestand op de Sint Antoniesluis t/o Rembrandthuis in Amsterdam. Er is een tentoonstelling en mensen kunnen een petitie tekenen tegen kernwapens.
Deze activiteit wordt niet door de gemeenschap georganiseerd, maar het hiroshima comite en de gemeenschap ondersteunen elkaar wel.

Op 6 en 9 augustus 1945 verwoestten atoombommen Hiroshima en Nagasaki, twee steden in Japan. Er vielen honderdduizenden doden en nog veel meer gewonden. De overlevenden lijden aan ongeneeslijke erfelijke ziekten. Nog steeds wordt de mensheid bedreigd door deze vernietigende wapens. Amerikaanse kernwapens liggen in Volkel (NB), klaar om door Nederlandse piloten te worden afgeworpen. In het Non-Proliferatie Verdrag hebben 187 staten, ook de vijf kernwapenstaten, zich verbonden geen nieuwe kernwapens te ontwikkelen en de bestaande te ontmantelen. Het NPV moet volgend jaar worden verlengd. Nederland zal aan de onderhandelingen deelnemen. De delegatie moet weten hoe de burgers hierover denken. Wij willen het publiek informeren en steun vragen voor de petitie, die wij zullen aanbieden aan een vertegenwoordiger van de regering.

Nergens kernwapens dus ook geen Amerikaanse kernwapens in Nederland!

Meer informatie bij Marianne van Ophuijsen, tel. 06-16202524. Website: www.vrouwenvoorvrede.nl


DEVELOPMENT MODE