De gemeenschap

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten?

2008

2 oktober internationale dag van de geweldloosheid
2-okt-voor-nieuw-copy.jpg

   

                              Op 2 Oktober a.s. is de internationale dag van de geweldloosheid.


Deze dag, uitgeroepen door de Verenigde Naties, is uitgekozen omdat dit de geboortedag van Mahatma Ghandi is. 

Net als vorig jaar organiseert de Gemeenschap op deze dag een manifestatie op het Leidseplein in het centrum van Amsterdam. 

De manifestatie zal van 17.00 tot 21.00 uur duren. tussen 17.00 en 19.00 uur zullen er verschillende dans en theateroptredens zijn. Tussen 19.00 en 21.00 zullen optredens zijn van muzikanten, rappers en zangers. 
Ook zullen verschillende organisaties zich komen presenteren met kramen. 

Bij dezen wil ik iedereen van harte uitnodigen om de dag van de geweldloosheid te komen ondersteunen. We hopen jullie te zien! 

  

In 2007 hebben de VN landen 2 Oktober uitgeroepen tot de dag van de geweldloosheid. Opvallend is dat er over dit onderwerp bijna, of zelfs helemaal geen media aandacht is geweest. Ook opvallend is dat het meerendeel van de landen die hebben toegestemd met het uitroepen van deze dag, zelf de geweldloosheid niet toepassen. Op 2 Oktober 2007 heeft de Gemeenschap, in samenwerkin met ROOD en Assadaaka, een manifestatie georganiseerd op het Leidseplein in Amsterdam, om de dag van de geweldloosheid bekendheid te geven.

 

 Tijdens de manifestatie in 2007 hadden we sprekers, maar vooral hadden we verschillende mooie optredens van artiesten. Er waren Boliviaanse dansers, zang, een band en 2rapartiesten. Aan het eind van de avond hebben alle aanwezigen een grote cirkel gevormd en terwijl men in de cirkel stond, elkaars handen vast houdend, hebben Arash en Chloë een pooie eindceremonie gehouden, waarin we hebben gevraagd om aandacht voor geweldloosheid. het was een zeer mooie en geslaagde avond.

We zullen de dag van de geweldloosheid nu elk jaar aandacht gaan geven in de vorm van een manifestatie, dus hou het inde gaten! ;)


DEVELOPMENT MODE