De gemeenschap

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Geweldloos, jij ook?

 

2 Oktober is de, door de VN uitgeroepen, internationale dag van de geweldloosheid. Deze datum is uitgekozen omdat dit de geboortedag is van M. Ghandi.

 

Geweld heeft vele gezichten. Gewoonlijk refereert men bij het noemen van geweld naar fysiek geweld. Er bestaat echter ook economisch, raciaal, religieus, seksueel, moreel, psychologisch en nog vele andere soorten geweld. Deze zijn vaak werkzaam zonder hun gewelddadige karakter zichtbaar te maken. Het resultaat van alle soorten geweld is echter hetzelfde: de menselijke intentie en vrijheid wordt ontnomen.

 

Donderdagavond 2 Oktober, van 17.00 tot 21.00 uur,  zal het Leidseplein in Amsterdam zich vullen met mensen die geloven in de geweldloosheid. Overal ter wereld vinden er dan manifestaties plaats en laten mensen zien waar ze voor staan. Jij ook? Er zullen verschillende optredens zijn en er zal een informatie markt en een ceremonie zijn. We nodigen u van harte uit om uw steun te komen betuigen bij deze manifestatie.

 

Deze manifestatie wordt gezamenlijk georganiseerd door: De Gemeenschap voor Menselijke Ontwikkeling, Vereniging Aaneen, Stichting Red Peruana Europea, Casa Migrantes en Assadaaka.DEVELOPMENT MODE