De gemeenschap

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Brochure

Wereld Mars voor Vrede en Geweldloosheid

"Zodat de roep van miljoenen mensen in de wereld, die vrede en het einde van de oorlogen wensen, gehoord wordt."

Dit is de eerste Wereld Mars die over de hele planeet zal gaan om te vragen een eind te maken aan de oorlogen, de atoomwapens af te schaffen en elk soort geweld uit te bannen.

 

Een actie die gericht is op:

Het ontmantelen van alle atoomwapens, het terugtrekken van troepen uit bezette gebieden, de progressieve en proportionele vermindering van de bewapening, de ondertekening van niet-aanvalsverdragen tussen landen te bereiken en regeringen er toe te bewegen het gebruik van oorlogen als middel om conflicten op te lossen af te zweren.

Het beste van de verschillende culturen en volken op Aarde in ere te herstellen.

De wil van de hele burgersamenleving samen te doen vloeien om definitief een einde te maken aan de sociale plaag van oorlogen.

Een wereldwijd sociaal bewustzijn voort te brengen tegen alle vormen van geweld (fysiek, psychologisch, racistisch, religieus, economisch, seksueel), die vandaag de dag zo verankerd en geaccepteerd zijn in de samenleving.

Een mondiaal bewustzijn dat een allesomvattende afkeer heeft van geweld.

 

Waarom?

Omdat met 10% van wat uitgegeven wordt aan bewapening de honger in de wereld opgelost kan worden. Stel je voor als 30 of 50% van het bewapeningsbudget bestemd zou worden voor het verbeteren van het leven van de mensen, in plaats van het te gebruiken voor vernietiging.

Omdat het stoppen met oorlog voeren en met het gebruik  van geweld gelijk staat met het definitief achter ons laten van de menselijke prehistorie en het doen van een reusachtige stap vooruit in de evolutie van het menselijk ras.

Om te slagen in: de wereldwijde verwijdering van kernwapens; de onmiddellijke terugtrekking van de invasietroepen in de bezette landen; de progressieve en proportionele reductie van conventionele bewapening; de ondertekening van niet aanvalsverdragen tussen landen en het door regeringen afzien van oorlog als middel om conflicten op te lossen.

Omdat een "wereld zonder oorlogen"  een voorstel is dat de toekomst opent en ernaar streeft om overal op de planeet het geweld te vervangen door dialoog.

Het moment is gekomen om de stem van de stemlozen te laten horen! Miljoenen mensen vragen uit pure noodzaak om de beëindiging van oorlogen en geweld.

Dit doel kan bereikt worden als alle krachten van  vreedzaamheid en actieve geweldloosheid op de hele wereld zich verenigen.

 

Wanneer?

De Mars begint op 2 oktober 2009 in Nieuw Zeeland, op de geboortedag van Gandhi en de door de VN uitgeroepen "Internationale Dag van de Geweldloosheid". De Mars zal eindigen op 2 januari 2010 in het Andesgebergte, bij de berg Acongagua, in het Punta de Vacas Park, Argentinië.

De Mars zal 90 dagen duren, drie lange maanden, en gaat door alle klimaatzones, van de hete tropische regentijd en woestijnen tot de Siberische winter.\

 

Wie neemt deel?

De Mars is een initiatief van "Wereld zonder Oorlogen", een internationale organisatie -  aangedreven door de Humanistische Beweging - die al 15 jaar werkzaam is op het gebied van vreedzaamheid en geweldloosheid.

Maar de Wereld Mars zal gecreëerd en vorm gegeven worden door iedereen. De deelname staat open voor iedere persoon, organisatie, collectiviteit, groepering, politieke partij, bedrijf, enz., die de geest en de gevoeligheid van dit project deelt. Dit is dus geen gesloten project, maar een tocht die zich zal gaan verrijken dankzij de activiteiten die in beweging gezet worden door de verschillende initiatieven.

Daarom nodigen wij iedereen uit, die met haar of zijn creativiteit wil bijdragen aan de doortocht van de Wereld Mars in elke plaats. Dit door hier actief aan deel te nemen en om met alle fantasie waartoe men in staat is vele initiatieven te ontwikkelen.

De mogelijkheden van deelname zijn vele, waaronder ook een virtuele deelname aan de Wereld Mars via internet.

Het is een mars van mensen en voor mensen, die ernaar streeft de meerderheid van de wereldbevolking te bereiken. Daarom roepen we alle communicatiemedia op om aan deze reis voor Vrede en Geweldloosheid over de wereld bekendheid te geven.

 

Wat gaat er gebeuren?

In elke stad en elk land waar de Mars door komt, zullen forums, ontmoetingen, festivals, conferenties en evenementen (sport, culturele, sociale, muzikale, artistieke, educatieve) plaatsvinden, die georganiseerd worden in overeenstemming met de initiatieven in elke stad.

Op dit moment worden reeds honderden projecten in beweging gezet door personen en organisaties.

 

Waarvoor?

Om de gevaarlijke situatie in de wereld aan te klagen, die ons stap voor stap naar een oorlog met atoomwapens voert, wat de grootste ramp in de menselijke geschiedenis zou zijn - een doodlopende weg.

Om een stem te geven aan de meerderheid van de burgers in de wereld die tegen oorlogen en de wapenwedloop zijn. We lijden allemaal onder de gevolgen van de manipulatie van een paar personen omdat we geen verenigd signaal afgeven. Het is tijd dat iedereen zijn standpunt en zijn weerzin toont.

Verenig je signaal met dat van vele anderen en je stem zal gehoord worden!

Om atoomwapens van de aardbodem te laten verdwijnen en om progressieve en proportionele ontwapening te bereiken. Om de ondertekening van niet-aanvalsverdragen tussen landen te bereiken en regeringen ertoe te bewegen oorlog als middel om conflicten op te lossen af te zweren.

Om de vele andere vormen van geweld (economisch, racistisch, seksueel, religieus) aan het licht te brengen, die verborgen of vermomd zijn door de plegers van dat geweld; en om een stem te geven aan al degenen die dat geweld ondergaan.

Om, op dezelfde manier zoals gebeurd is met het ecologische thema, een mondiaal bewustzijn te creëren voor de noodzaak van een waarachtige Vrede en het afwijzen van elk soort geweld.

 

Wereld Mars in getallen

Werelddelen: 6

Landen: 100

Kilometers: 160.000

Duur: 90 dagen

Transportmiddelen: 40 trajecten met de trein 100 trajecten over land ( bus, auto's, motorfietsen, fietsen, enz.) met inbegrip van Parijs - Dakar en Noord- en Zuid-Amerika over het Andesgebergte.

14 vluchten

25 trajecten over water (schepen, boten, kano's, enz.) 

Klimaatzones: De Mars zal door alle klimaten gaan, van milde en mediterrane klimaten tot continentale, tropische, Siberische, woestijn- en steppeklimaten. Van de Siberische steppen tot de woestijngebieden van de Sahara en de Atacama woestijn, het droogste gebied van de wereld, tot aan Antarctica.

Seizoenen: in de 90 dagen doorkruist de Mars tweemaal de 4 seizoenen.

Hoogte: op zijn weg zal de Wereld Mars door plaatsen op een hoogte van 5000 meter reizen.

Permanent team: 100 deelnemers

Grensovergangen: 160

Organiserende groepen, verenigingen en instellingen: 500

Deelnemende groepen, verenigingen en instellingen: 3000

Sponsors: 100

Regeringsbezoeken en ontmoetingen met politieke vertegenwoordigers: 100

Spirituele centra: 25

Deelname: 1 miljoen deelnemers

Virtuele deelname: 10 miljoen deelnemers

 

De landen van het traject

Oceanië:

Nieuw-Zeeland, Australië, Papua-Nieuw-Guinee

 

Oost- en Centraal-Azië:

Zuid-Korea, Noord-Korea, China, Nepal, Bangladesh, Pakistan, India, Mongolië, Russische Federatie, Israël, Palestina, Turkije, Filippijnen, Japan, Oost Timor.

 

Europa:

Russische Federatie, Wit-Rusland, Bosnië-Herzegovina, Slovenië, Kroatië, Polen, Tsjechische Republiek, Finland, Zweden, Denemarken, Nederland, Engeland, IJsland, Luxemburg, Slowakije, Hongarije, Portugal, Griekenland, Turkije, Oostenrijk, Duitsland, Italië, Zwitserland, Frankrijk, België, Spanje, Gibraltar.

 

Afrika:

Marokko, Mauritanië, Algiers, Senegal, Benin, Mozambique, Togo, Ghana, Ivoorkust, Guinea-Conakry, Mali, Gambia, Egypte, Guinee Bissau, Burkina Faso, Sierra Leone, Niger, Kenia, Kameroen, D.R. Congo, Oeganda, Zuid Afrika, Tanzanië, Zambië, Swazieland.

 

Amerika:

Canada, VS, Mexico, Guatemala, El Salvador, Honduras, Nicaragua, Costa Rica, Panama, Venezuela, Dominicaanse Republiek, Haïti, Colombia, Brazilië, Paraguay, Equator, Peru, Bolivia, Chili, Argentinië.

 

Antarctica

 

------------------------------------------------------------


DEVELOPMENT MODE